Bir Helal Oy da Eğitim-Bir-Sen'de Kullanın… Maaşlarınızı Düşürün.

Sayın Talat Yavuz!

“Bu çağda böyle bir seçim düzeni, sadece insanların kendi kendini “amiral, general, devlet başkanı” vs. ilan edebilldiği üçüncü dünya ülkelerinde olabilirdi ancak mevzubahis İlksan olunca her türlü hileli iş ve işlem normal karşılanıyordu. Çünkü bugüne kadar hesap soran, dur diyen olmamıştı. Ancak şimdi yolun sonu göründü, keyifler kaçtı, yüksek maaşlar düştü, konfor bozuldu, hesap verme devri başladı.” Diyorsunuz.

İLKSAN’ın 7 Yönetim Kurulu üyesinden 4'ünün Bakanlıkça belirlendiğini bilmiyor musunuz? Burada Bakanlık bürokrasisi ve delegeleri yolsuzluklara göz yummakla mı suçluyorsunuz? Ve yetkili sendika olarak biz de bir şey yapamadık. Savcılığa suç duyurusunda dahi bulunamadık mı demek istiyorsunuz?

Dip dalgaymışsınız da iftira atmışlar. Ya sizin saltanatınıza yürüyen dip dalgayı ihracınıza ne demeli? O demokratik miydi? Kendi içinde öze dönüş isteyenleri ihraç eden iradenin İLKSAN'ı özüne döndürme iddiası havada kalıyor. İLKSAN'ı özüne döndürmek isteğinde samimi olsanız bir yönergede İLKSAN üyeliğinin zorunlu olmaktan çıkarılması için verirdiniz.

İLKSAN'ın ana statüsünün değiştirilmesi için neden bir yönerge verilmedi?

İLKSAN kapatılsın söylemine ne oldu? İLKSAN'ı kapatmaktan İLKSAN'a kapaklanmaya evrilen sürece mi zafer diyorsunuz?

“Beyler artık mızrak çuvala sığmıyor, İlksan’daki konforu korumak adına aklı, mantığı ve vicdanı bu kadar devre dışı bırakmayın, komik oluyorsunuz.” Diyorsunuz.

Aynı eleştirilere sendika olarak siz de muhatapsınız. Farkında mısınız?

Amaç sendika üzerinden koltuk sahibi yapılamayan delegeleri İLKSAN üzerinden koltuk sahibi yaparak konfora kavuşturmak mı?

Verdiğimiz önerge ile helal oylarımızla genel yönetim kurulu başkanı maaşını 7 asgari ücretten 4 asgari ücrete düşürdük diyorsunuz. O helal oylarınızdan kaldıysa profesyonel sendikacı maaşlarınızı da bir yönergeyle düşürüverin. Yoksa sizin maaşlarınızı düşürmek için helal oy yetmiyor mu? Ya da helal oylarınız İLKSAN'da bitti mi? Eğitim-Bir-Sen Genel Kurulunda kullanacağınız helal oyunuz yok mu? Kalmadı mı?

İLKSAN paradigma felcine uğramış, yapısal sorunları olan bir kurum diyorsunuz. Toplu sözleşmeye ne imza attığınız belli ne de atmadığınız... Bu paradigmanın felci, iflası değilse nedir?

İLKSAN bir sosyal yardımlaşma sandığı, bir nevi kamu kuruluşu, sendika ise sivil toplum kuruluşu. Sendika olarak mali haklarını düzeltemediğiniz kitlenin durumunu sandık üzerinden mi düzeltmeyi vadediyorsunuz?

Toplu sözleşme masasından kalkalı kaç gün oldu?

Çifte maaşlı bozuk sisteme güven kalmadı diyorsunuz. En azından onların maaşını biliyorduk. Sizin maaşınızı bile bilmiyoruz. Hangi sistem bozuk?

İLKSAN’da yönetim Kurulu üyeleri arasından gizli oyla bir başkan ve bir başkan vekili ile imza yetkili bir üye seçilir.

Hafta sonu Antalya'ya kadar gelen Bakanlıktan tam olarak beklentiniz nedir?

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

İLKSAN'da nepotizm var diyorsunuz. Nedense beni bir gülme krizi tuttu.

Cin şişeden çıktı diyorsunuz. Cin şişeden henüz çıkmadı. O cin oturduğunuz koltuktan kalktığınız gün şişeden çıkacak.

Hem siz yetkili sendika olmanıza rağmen İLKSAN'da sadece listeyi bir delegeyle delebildiniz o kadar. Buradan size feryat figan bir zafer hikayesi çıkmaz.

Yıldırım Demirci