Kırşehir Belediye Başkanı, Kayınbiraderi ve Bacanağını Yardımcıları Olarak Atadı Kırşehir Belediye Başkanı, Kayınbiraderi ve Bacanağını Yardımcıları Olarak Atadı

Sosyal medyanın gündemini sallayan video hakkında açıklamada bulunan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi gerçeğin çok başka olduğuna dikkati çekti.

İstanbul Mecidiyeköy'de gerçekleştirilen bir sokak röportajında Suriyeli olduğunu iddia ederek, "25 bin lira kazanıyorum, vergi ödemiyorum, asgari ücretliler ölsün, Türkiye'de tek eksik şeriat" diyen kişinin, sözleri infial yarattı. 

Söz konusu görüntülere peş peşe gelen tepkiler üzerine haraket geçildiğini açıklayan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi videodaki şahsın Şanlıurfa'ya kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğunu, hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu:

''Yapılan araştırmalar neticesinde, röportajı veren şahsın Şanlıurfa / Viranşehir nüfusuna kayıtlı bir Türk vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde Suriyeli olduğunu iddia ederek, 'Asgari ücretli ölsün, 25 bin TL kazanıyorum ve vergi ödemiyorum' şeklinde açıklamalarda bulunan şahsın beyanları doğru değildir."