Asgari ücrete ilişkin Temmuz ayında yapılacak ek zam pazarlıkları devam ederken, gazeteci Cem Küçük, "bilgi aldım" diyerek yeni zamlı asgari ücret miktarını duyurdu. Küçük, TV100 canlı yayınında yaptığı açıklamada, asgari ücretin net 11 bin 58 TL olacağını belirtti. Bu rakama yüzde 18 enflasyon farkı ve yüzde 10 refah payının ekleneceğini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından henüz bir rakam çıkmazken, ikinci toplantı Pazartesi günü gerçekleştirilecek ve bu toplantıdan asgari ücretle ilgili karar çıkması bekleniyor. İşçi ve işveren sendikaları, zam pazarlığının Kurban Bayramı öncesinde sonuçlanmasını arzularken, asgari ücretle ilgili kulislerde farklı iddialar dolaşıyor.

Cem Küçük'ün açıklamalarıyla birlikte, asgari ücretin 11 bin ila 11 bin 58 TL arasında olacağı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Küçük, enflasyon farkının yüzde 17-18, refah payının ise yüzde 10 olarak hesaplanacağını belirtti. Şu anda asgari ücret 8 bin 500 TL düzeyinde uygulanmaktadır.

Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Asgari ücrete yapılacak bu zamın ardından diğer ürünlere gelebilecek zam konusunda da uyarıda bulunan Cem Küçük, özel sektöre önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Marketlerde etin fiyatının 300 liradan 400 liraya, sütün fiyatının ise 18 liradan 30 liraya çıkması gibi durumların asgari ücret zammının anlamını yitirmesine neden olacağını ifade etti.