Yürekleri ağza getiren olay Ankara'nın merkez ilçesi olan Çankaya'daki bir ilkokulda yaşandı. 13 Mart günü saat 15.00'te Çankaya Turhan Dökmeci İlkokulunda dersler bitmiş ve ilkokul öğrencileri evlerine dağılıyor, kapıda da öğrencilerin velileri bekliyordu. 16.00'da da Turhan Dökmeci İlkokulunda Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) başlayacaktı.  DYK için 20 ilkokul öğrencisi ve öğretmenler de okuldaydı.

Saat 16.30 olmasına rağmen öğrencilerin Destekleme ve Yetiştirme Kursundan çıkmamasından şüphelenen veliler kursun icra edildiği okulun spor salonuna geldiler. 

Veliler spor salonuna girdiğinde kursun öğretmeni olan ücretli öğretmen ve onun arkadaşını gördüler. İkilinin arasında tartışma yaşandığı iddia edilirken sinir krizi geçiren öğretmenin arkadaşı kurstaki öğretmeni ve ilkokul öğrencilerini rehin aldığı söyleniyor.

Şüpheli, kursun yapıldığı spor salonuna girerek öğretmen ve öğrencilere bıçak çekip "Dua edin, sizi öldüreceğim" gibi tehditler ile grubu alıkoyduğu belirtiliyor. Durumu fark eden okuldaki bir öğretmen durumu 112 Acil hat ile polis ekiplerine haber veriyor. Durumdan şüphelenen veliler spor salonunun kapısını kırarak bıçak çekip rehin aldığı söylenen şüpheliyi etkisiz hale getirdikleri belirtildi.

Polis ekipleri ihbar üzerine okula gelerek velilerin etkisiz hale getirdiği şahsı gözaltına alarak emniyete götürdü. Öğrencilerin velileri de şahıstan şikayetçi olduğu belirtiliyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.