2024 yılına dair emekli bayram ikramiyelerine yönelik beklentiler artıyor ve emeklilere bu yıl toplamda 8 bin TL bayram ikramiyesi ödenebileceği kulislerde konuşuluyor. 2023'te ikramiyelere zam beklenmesine rağmen, bu beklenen artış gerçekleşmedi ve gözler 2024 yılında yapılması muhtemel zamana çevrildi.

İki bayramda da ödenen ikramiyeler, 2023 yılında yapılan düzenleme ile 1100 TL’den 2000 TL’ye yükseltilmişti. Böylece emeklilere iki bayramda toplam 4 bin TL ödeme yapıldı ve bu durumdan yaklaşık 16 milyon emekli ve EYT’li kişi faydalandı.

Cumhurbaşkanının sözleri umutlandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarına yapılan yüzde 30’luk zam müjdesinin hemen ardından bayram ikramiyelerine yönelik de “Bu rakamı daha da yukarı çıkartmanın hesapları içindeyiz” ifadesi kullanılması, emekliler arasında bir umut ışığı yaktı. Ancak bu sözlerin ardından henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve bu durum, bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı veya yapılıp yapılmayacağı konusunda belirsizliği sürdürüyor.

Cumhuriyet’in 100. yılında ekstra ikramiye söylentisi

Bazı iddialara göre ise, Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle, emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ekstra bir ikramiye ödenmesi planlanıyor. Ancak bu durum da henüz resmiyet kazanmış bir bilgi değil.

Filistin tasarısı BM'de kabul edildi Filistin tasarısı BM'de kabul edildi

2024'te ne kadar ikramiye ödenmesi bekleniyor?

Beklentiler 2024 yılında ikramiyelerin 2 bin lira zam alarak 4 bin lira olması yönünde. Eğer bu gerçekleşirse, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere yılda toplam 8 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak. Ancak bu durumun resmiyet kazanması ve beklentilerin ne zaman ve nasıl bir sonuca kavuşacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.