Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medya üzerinden hisse yönlendirmesi yapıldığını belirtti ve bu tür faaliyetlerin takibe alındığını açıkladı. Yatırımcılar, bu tür manipülasyonlardan korunmak için dikkatli olmalı ve yatırım kararlarını dikkatli bir şekilde vermeli.

Gönül, genç yatırımcıların bu tür manipülasyonlardan etkilenme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti. Sosyal medyada oluşturulan gruplar aracılığıyla hisse senedi önerileri yapıldığını ve bu önerilerin dikkate alınmadan önce iyi bir analiz yapılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, yatırımcılara hisse senedi önerilerini veren kişilerin kimliklerini ve geçmiş performanslarını kontrol etmeleri tavsiye edildi. Ayrıca, SPK tarafından denetlenen aracı kurumların hazırladığı analiz raporlarına daha fazla güvenilmesi gerektiği ifade edildi.

Yatırımcılar, hisse senedi seçimlerinde fiyat kazanç oranı, piyasa değeri defter değeri ve temettü oranı gibi önemli kriterlere dikkat etmelidir. Ayrıca, borsada uzun vadeli yatırım yapmanın daha güvenli olduğu hatırlatıldı.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

SPK, bu tür manipülasyonların ve yanıltıcı yönlendirmelerin tespit edilmesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulayabilir. Bu nedenle yatırımcılar, yatırım kararlarını dikkatli bir şekilde vermelidirler.