150 milyon lira değerinde vurgun yaptığı yurt dışına kaçtıkları iddialarıyla gündeme gelen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, Gürcistan'dan Türkiye'ye uçmaları ve gözaltına alındıktan sonra "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklama talebiyle hakim karşısısına çıktı.

Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan iki şüpheli atılan iddiaları reddederek "Onlar bize borç para vermişlerdi. Tefecilik yapıyorlardı. Asıl suçlu onlar" cümlelerini aktardı. Çiftin savcılıktaki ifadelerinden sonra, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanmaları gerekçesiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.


Sosyal medya fonemeni Kıvanç – Beril Talu çiftinin verdiği ifadenin ayrıntıları paylaşıldı. İlk olarak ifadeye alınan Kıvanç Talu, reklamcılık, sunuculuk ve oyunculuk yaptığını belirterek, “Reklam ve sosyal medya reklamları üzerinden gelirimi kazanıyorum” cümlesini kurdu.

Kıvanç Talu’ya eşi Beril Talu’nun banka hesabındaki dudak uçuklatan miktarlarda para giriş çıkışları sorusu aktarıldı. Talu, eşinin 2023 Şubat ayında 10 yıldır görev aldığı şirketten zor kullanılarak istifa ettirildiğini ve üzerine haksız bir borç çıktığını belirtti.

Eşinin diğer insanların zor durumda kalmaması için borcu kabullendiğini söyleyen Talu, “Eşimin banka hesabına gelen bütün paralar, eşimin bu firma tarafından haksız şekilde işten çıkarılmasından dolayı eşimin ödemesi istenen, firma tarafından ödenmesi gereken başka şahıslara ait para ödemeleridir” şeklinde konuştu.

NEDEN YURT DIŞINA ÇIKTILAR?
Yurt dışına neden kaçtığı sorulan Kıvanç Talu, “Eşimin borç aldığı insanlarla Pendik ilçesinde B.B’nin evinde yapılan toplantıda borcunu ödeyeceğini, maddi olarak zorda olduğunu ancak ödeme vadesi veremediğini söylediğini aynı evde bulunan borç para aldığı N.H isimli şahsın eşi V.H isimli şahsın eşimi bir hafta 10 gün içinde bu parayı vermezse çocuğumun okulunu bulabileceğini, Türkiye’nin her yerinde eşimi bulabileceğini söyleyerek tehdit ettiğini ertesi gün eşim bana anlattı” ifadesini kullandı.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Ardından borç istedikleri kişilerin mesajla tehditler ettiklerini anlatan Talu, “Bunun üzerine ben ve eşim çocuğumuzu güvenli bir yere götürmek için yurt dışına çıkma kararı aldık. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Eşi Kıvanç Talu’nun sonra ifadesi alınan Beril Talu’da suçlamaları reddettiğini söyledi. Reklam işleriyle uğraştığını ve reklam çekimlerine başlamadan ön avansa ihtiyacı olduğunu ifade etti. Şikayetçiler arasnda H.G’den 40 bin lira aldığını doğrulayan Beril Talu, “Bu para da ön avans bedeli olarak alındı. Ancak hangi firmaya hangi reklam işi için aldığımızı hatırlamıyorum” cümlelerine yer verdi.

“Reklam ve prodüksiyon işleri ile alakalı yakın arkadaşlarımdan sürekli borç alırım” diyen Beril Talu, “Bana para veren insanlar yüzde 100 faizle paralarını benden geri almak koşuluyla paralarını bana verdiler. Paralarını iade etmediğim şahıslar vardır. Ancak sayılarını ve isimlerini hatırlamıyorum” dedi. Borç alıp geri ödemediği paranın miktarı sorulan Talu, “8 – 10 milyon arasında insanlardan alıp geri ödemediğim para bulunmaktadır” dedi.

Zorla istifa ettirildiği şirketin taşeron firmalara olan borcunu kendisinin kabullendiğini belirten Beril Talu,

“Hepsini ödeyemedim. Bu borçları ödeyebilmek için tanıdığım insanlardan borç aldım. Ancak işler istediğim gibi gitmedi. İşlerim iptal oldu. Bu nedenle borçlarımı ödeyemedim. Borç para aldığım ve ödeyemediğim insanlar beni tehdit etti. Borç ödemelerini döndüremediğimden dolayı bazı insanların parasını bu şekilde ödeyemedim” dedi. Eşinin reklam işlerinde içerik geliştirici olarak yer aldığını söyleyen Beril Talu, “Eşimin aldığım borçlarla ilgili vardır. Ancak detaylı bilmez” şeklinde ifadesini kullandı.