Hande Fırat'a konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Cumhurbaşkanlığı sisteminde revizyon yapılabileceğini ve seçimin erkene alınabileceğini dile getirdi.

Yaptırdıkları son seçim anketini de paylaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen2in açıklamaları şu şekilde:

Seçim öne alınabilir...
"Mart ayında niye seçim olsun?" diye soran Mustafa Şen, "Seçimin öne alınması konusunun Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ilgisi yok. Haziran ayı hac dönemine denk geliyor. Seçimin ikinci tura kalması durumunda ise ikinci tur bayram tatiline denk geliyor. Bu iki duruma göre bir ayarlama yapılabilir. Belirlenmiş bir tarih yok. TBMM’de konuşulsun, orada yapılsın isteriz" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı sistemi revize edilebilir
Altılı Masa'nın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için anaya teklifini açıkladığı gün konuşan Mustafa Şen, AK Parti adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyona gidilebileceğini söyledi. Şen, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin revize edilebileceğini söylüyoruz. Muhalefetin kapıları tamamen kapatma söylemi yanlış. Muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk" dedi. 

İşte AK Parti'nin yaptırdığı son anket
Mustafa Şen, AK Parti'nin yaptırdığı son anketin sonuçlarını da açıkladı. Hande Fırat sonuçları şöyle duyurdu: AK Parti düzenli kamuoyu yoklamaları yaptıran bir siyasi parti. Haziran ayında Mustafa Şen, Erdoğan’ın oyunu yüzde 40 civarında, AK Parti’ninkini 34 olarak açıklamıştı. Son verilere göre Mustafa Şen, “Erdoğan’ın oy oranı yüzde 52, AK Parti’nin oy oranı yüzde 42” dedi.

İYİ Parti'ye seçim ittifakı çağrısı mı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yaptığı "Altılı Masayı terk et" çağrısı için de Mustafa Şen, "Söz konusu çağrı seçim için de olabilir seçim sonrası için de. Siyasi çekişme olur ama memleket meselesi olunca kavga çekişme olmaz. Dün kavga ettiğiniz biriyle, bugün konuşup yürüyebilmelisiniz. Temel hedef tam bağımsız, büyük Türkiye. Bu yola baş koyan herkesle çalışılır" diye konuştu.