Turkcell, İstanbul'daki merkez çalışanlarına gönderdiği bir mesajla, 12-15 Mayıs tarihleri arasında seçim gecesi "teknik altyapı çalışmaları" nedeniyle plaza ve ofislere girişin kısıtlanacağını bildirdi. Bu durum sosyal medyanın gündemine oturdu ve tartışmalara yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Turkcell CEO'su Murat Erkan, Halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, plazaya girişin kapatılmasının internet kesintisi anlamına gelmediğini belirtti. İnternetin yavaşlatılabileceğini veya bazı VPN bağlantılarının engellenebileceğini söyledi. Erkan, Turkcell'in kendi dahili şebekesi üzerinden VPN bağlantısı sağladığını ve dışardan erişimin kısıtlanmasının gerektiğini ifade etti.

Erkan, Turkcell'in sadece Türkiye'de internet sağlayıcısı olmadığını ve daha önceki seçimlerde de benzer uygulamaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Turkcell'in internetin çökmesini engellemek için çalışmalar yaptığını ve erişimin kopmaması için hassas bir süreci yönettiklerini vurguladı.

CEO, Turkcell'in seçimin tarafı olmadığını ve birçok kuruma, parti ve kamu kuruluşuna hizmet verdiklerini ifade etti. Turkcell'in daha önceki seçimlerde de sorun yaşamadığını ve bu seçimde de aynı hassasiyetle çalışacaklarını belirtti.