Meteoroloji Genel Müdürlüğü, resmi olarak yaptığı uyarıda,

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

"Doğu Kesimlerdeki Kuvvetli Yağışların 13.04.2023 Perşembe Günü de Devam Edeceği Tahmin Ediliyor."

"13.04.2023 Perşembe günü Batman, Siirt, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevreleri ile Muş'un ve Bingöl'ün güney kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların genellikle kuvvetli yağmur ve sağanak, Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı illerinin yüksek kesimleri ile Şırnak'ın doğusunda kuvvetli yer yer yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

diyerek Batman, Siirt, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van illerini uyarmıştı. Bugün Şırnak ilinin Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde yaşanan kuvvetli sağnak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu durum üzerine Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde yarın yani 13 Nisan'da okullar tatil edildi.

Beytüşşebap Kaymakamlığı tatil kararını "İlçemizde etkili olan yağış nedeniyle 13.04.2023 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verilmiştir” diyerek duyurdu.

Silopi Kaymakamlığı da “Yoğun sağanak yağmur nedeniyle ilçemiz genelinde tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 12 Nisan 2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ve engelli olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır.” diye yazılı açıklama yaparak tatil kararını duyurdu.