Açıklamada, Sahil Güvenlik tarafından kullanılan uzaktan kumandalı bir sualtı aracının, Titan'ın kaybolduğu bölgede bir enkaz sinyali algıladığı belirtildi. Fakat yetkililer, sinyalin Titan'a ait olup olmadığının kesinleşmediğini, bu konuda uzmanların değerlendirmelerinin devam ettiğini belirtti.

Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Bu gelişme üzerine Sahil Güvenlik Kuzey Amerika birimi, L'Atalante isimli uzaktan kumandalı sualtı aracını olayın yaşandığı bölgeye konuşlandırdığını duyurdu.

96 Saatlik Oksijen Kaynağı Tükenmek Üzere

Titan denizaltısı, 96 saatlik bir oksijen kaynağıyla yola çıkmıştı. Planlanan sefer süresi 2,5 saatti fakat denizaltı ile iletişim, dalışın başlamasından 1 saat 45 dakika sonra kopmuştu. Titan, GPS'in su altında çalışmaması sebebiyle yüzeydeki Polar Prince isimli gemiden gelen mesajlar ile yönlendiriliyordu.

Suyun Altından Sesler Algılandı

ABD Sahil Güvenliği, bir Kanada askeri arama uçağının, suyun altından denizaltıya ait olabilecek sesler algıladığını belirtti. Bu seslerin her 30 dakikada bir duyulduğu ve analiz edildiği bilgisini paylaştılar.

ABD Donanması, Titan'ın bulunması durumunda 6 bin metre derinlikteki ağır nesneleri çekebilen bir kaldırma sistemi hazırladı. Uzmanlar, Titan'da bulunan oksijenin bugün tükeneceğini öngörüyorlar.

Starlink İnternet Sistemi Kullanılıyordu

Titan, yolculuğunda Elon Musk'ın şirketi SpaceX tarafından sağlanan Starlink uydu internet sistemini kullanıyordu.

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...' Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...'

Titanik Hakkında

Günümüzde tüm dünyada geniş bir popülariteye sahip olan ve "asla batmayacağı" iddia edilen yolcu gemisi Titanik, 10 Nisan 1912'de 2 bin 224 yolcu ve mürettebatıyla İngiltere'nin Southampton kentinden New York'a gitmek üzere yola çıkmıştı. Ancak gemi, 15 Nisan 1912'de bir buz dağına çarparak Kuzey Atlantik'e gömüldü.

Bu trajik kazada 1500'den fazla kişi hayatını kaybetti. Gemi, sadece 1178 kişi kapasiteli filikalar taşıyordu. Birkaç saat sonraki kurtarma çalışmalarında Carpathia gemisi 710 kişiyi kurtardı.

Titanik'in enkazı, 1985'te Newfoundland bölgesinin 645 kilometre açığında deniz bilimci Robert Ballard tarafından keşfedilmişti. 1987-2004 yılları arasında enkaza yapılan dalışlarda çok sayıda eşya çıkarılmıştı.