Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam... Asgari ücret 29 bin 640 lira oldu! Yavru vatanda rekor zam...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Malatya'da gerçekleşen depremlerin ardından yapmış olduğu açıklamada, eylül ayında Malatya'da bütün okulların eğitim öğretime sorunsuz şekilde başlayacağını belirtti. Bakan Tekin, deprem bölgesine büyük bir öncelik verdiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla deprem bölgesindeki sorunları çözmek için seferberlik ilan ettiklerini ifade etti.

Bakan Tekin, depremden önce Malatya'da 6.177 derslik bulunduğunu ve bunlardan 855'inin şu anda kullanılamaz durumda olduğunu açıkladı. Ancak, eylül ayı başında eğitim-öğretim yılına sorunsuz bir şekilde başlayacaklarını ve hatta planlanan yatırımlar tamamlandığında derslik sayısının yaklaşık yüzde 15 oranında artacağını belirtti.

Öğretmen konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, son atamalarla birlikte Malatya'da öğretmen doluluk oranının yüzde 105'e ulaştığını ve norm fazlası öğretmenlerin bulunduğunu ifade etti. Ayrıca öğretmenlerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarıyla ilgili olarak da tedbirler alındığını ve hızlı yapılabilecek çelik öğretmen konukevleri veya konteynerlerle konaklama imkanı sağlanacağını belirtti. Yeni atanan 690 öğretmenin de konaklama ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Bakan Tekin, öğrencilerin akademik eksikliklerini ve psikolojik sorunlarını da göz önünde bulundurarak tedbirler aldıklarını dile getirdi. İhtiyaç duyan öğrencilere psikososyal destek ve rehberlik faaliyetleri sunacaklarını ve taşımalı eğitim hizmetinin konteyner kentlerdeki çocuklar için de sağlanacağını belirtti. Ayrıca yaygın eğitim kurslarıyla ev kadınlarına mesleki katkı ve psikolojik destek sağlanacağını ifade etti.

Bakan Tekin, deprem bölgesindeki her ilde bir koordinatör görevlendirdiklerini ve öğretmenlerden bakanlık personeline kadar herkesin bir aile ortamı içinde sorunları çözmek için seferber olduğunu vurguladı.