Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrasındaki 4. günde; Kahramanmaraş depreminin etkilediği şehirlerden biri olan Kilis'te kameralar karşısında açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, Kilis’ten yaptığı açıklamada can kaybının 16 bin 546'ya ulaştığını bildirdi. Yaralı sayısının da 66 bin 132’ye yükseldiğini söyledi.
Erdoğan’ın sözleri şu şekilde oldu:
“Ne yazık ki şu ana kadar çok ciddi vefat durumumuz, yaralı sayımız var. Dün depremin merkezi Kahramanmaraş ile depremden en çok etkilenen Hatay'daydım. Şu an itibarıyla can kaybımız 16 bin 546'ya ulaştı. 66 bin 132 yaralımız var.”

Hiçbir vatandaşı sahipsiz bırakmayacağız
“Devletimiz tüm kurumlarıyla yardım çalışmalarını süratle başlatmıştır. Ekipler sahada görev başındadır ve tüm lojistik merkezlerine yerli yabancı her türlü yardım akmaktadır. Hem malzemelerin hem personelin deprem bölgesindeki organizasyonu AFAD tarafından yürütülmektedir. Eksikler olabiliyor ve bu eksiklikleri süratle giderme gayreti içindeyiz. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız. Şu an itibarıyla depremzede vatandaşlarımıza 10 bin lira destek vereceğiz ve konutları yıkılan vatandaşlarımıza TOKİ vasıtasıyla 1 yıl içerisinde evlerinin inşasını gerçekleştireceğiz.
Derdimiz bundan önceki gerek Van depreminde, gerek Bingöl'de, gerek İzmir'de, gerek ise Malatya, Elazığ'da nasıl süratle inşaatları tamamlayıp sahiplerine teslim ettiysek, aynı şekilde şimdi de bu 10 vilayetimizde hiç endişe olmasın, vatandaşlarımız süratle konutlarına sahip olacaklardır. Hiçbir vatandaşımız konutsuz kalmayacak.”