14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala adaylık listelerini belirlemek için yoğun bir çalışma temposu tutturan siyasi partiler, dün itibarıyla listelerin son şeklini kamuoyuna deklare etti.

Açıklanan listeler birçok tartışmayı beraberinde getirdi.

Aday başvuru sürecinde başvurularını yapan bazı ünlü isimlerin milletvekili olma arzuları gerçekleşmedi.

İbrahim Tatlıses

Ünlü Türkücü AK Partiden milletvekili adayı olabilmek için  daha önce 4 kez aday adaylığı başvurusunda bulundu ancak başvurularına olumlu yanıt alamadı. 14 Mayıs seçimleri için de beşinci denemesinde Şanlıurfa'dan aday gösterilen 14 aday arasında İbrahim Tatlıses kendine yer bulamadı.

Filiz Taçbaş

'Mahallenin Muhtarları' dizisindeki 'Behiye' karakteriyle tanınan Filiz Taçbaş, CHP İzmir 2. Bölge'den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Ancak dün açıklanan aday listesinde Filiz Taçbaş, İzmir için ayrılan 14 milletvekili adayı arasına giremedi.

Candan Erçetin

Ünlü şarkıcı Candan Erçetin, CHP Kırklareli adaylığı için başvuruda bulunan hatta Kırklareli’nden adaylığına karşı olan çok sayıda parti örgütü temsilcisi CHP Genel Merkezi'ne itirazda bulunmuş, sanatçı Erçetin’in Kırklareli yerine İstanbul gibi daha merkezi bir yerden aday gösterilmesi gerektiğini söylemişti. Ancak ünlü şarkıcı Candan Erçetin, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmedi.

Onur Akın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Onur Akın  28'inci Dönem Milletvekili seçimi için yaptığı adaylık başvurusuna olumlu bir yanıt alamadı.