Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için gereken harç tutarı, 6.091 TL'den 20.000 TL'ye çıkarıldı. Bu kararın yürürlüğe gireceği gece öncesinde, Türkiye'nin Gürcistan'a açılan sınır kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşandı.

Yurt dışından telefon almak isteyen veya harç artışından etkilenmek istemeyen kişiler, telefonlarını kaydetmek ve yurda giriş-çıkış yapmak için sınır kapısına akın etti. Bu durum, özellikle Doğu Karadeniz illerinden gelenlerin oluşturduğu uzun kuyruklara sebep oldu. Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan 15 kilometrelik kuyruk, Kemalpaşa ilçesini geçerek Hopa'ya kadar uzandı. Sınır kapısı koridorları büyük bir insan akınına uğrarken, bazı kişiler araç kuyruğunda zaman kaybetmemek için yürümeyi tercih etti.

IMEI kayıt ücreti, 2023 yılında önce 2.732 TL'den 6.091 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte bu ücret 20.000 TL'ye yükseltildi. Yeni harç tutarı, 8 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Sarp Sınır Kapısı'ndaki cep telefonu harcının artışı, Gürcistan'a akın edenleri ve Karadeniz Sahil Yolu'nda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Torpiller Çarpıştı, Sınav İptal Edildi: Konya Teknik Üniversitesi'nde Skandal Torpiller Çarpıştı, Sınav İptal Edildi: Konya Teknik Üniversitesi'nde Skandal

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi