Yapılan bir düzenleme ile memurlara yapılacak zam oranı yüzde 86'ya kadar çıkarılmış ve bu zamın bütçeye ilave maliyeti 177 milyar Türk Lirası olarak tespit edilmiştir. Bu zam, en düşük memur maaşını 22.017 TL'ye yükseltecek şekilde düzenlenmiş 17 maddeden oluşan bir torba kanun düzenlemesiyle gerçekleştirilecektir.

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Bu düzenleme kapsamında, yaklaşık 3,7 milyon kamu görevlisine (işçiler hariç) aylık ücretlerinde net 8.077 TL seyyanen artış yapılacak ve bu artışın 2023 bütçesine ilave maliyeti 177 milyar TL olacaktır.

Ayrıca, düzenleme ile birlikte Covid-19 döneminde kesilen ve tahsil edilen idari para cezalarının geri ödeneceği belirtilmektedir. Bu geri ödemenin maliyeti ise 308 milyon TL olarak hesaplanmıştır.

Öte yandan, düzenlemeyle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin iki katına çıkarılması planlanmaktadır. Bu değişiklik bütçeye yaklaşık 30 milyar TL ek gelir sağlayacağı tahmin edilmektedir.

Kurumlar Vergisi'nin artırılması da düzenleme kapsamında ele alınmıştır. İhracat kazançlarına sağlanan 5 puanlık indirim dikkate alınarak, oran artışının 2023 yılına etkisi 80 milyar TL, yıllık etkisi ise 119.9 milyar TL olarak hesaplanmıştır.

Ayrıca, düzenlemeyle borçlanma limitinin de artırılması planlanmaktadır. Borçlanma limiti, mevcut 660.9 milyar TL'den 2 milyar 181 milyon TL'ye çıkarılacaktır.

Son olarak, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında yer alan 100 milyar TL'lik yükümlülüğün Hazine'den Merkez Bankası'na devredileceği belirtilmiştir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi