Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor

İlk turda ATA İttifakı'ndan Cumhurbaşkanı adayı gösterilen Sinan Oğan'ın ikinci turda hangi adaya destek vereceği kamuoyunda günlerce tartışıldı. Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına destek vermesi gündemi sallarken, destek şartları da kamuoyu tarafından epey ilgi görmüştü.

Hemen hemen her paylaşımında destek açıklaması için herhangi bir siyasi pazarlık yapmadığının altını çizen Oğan, Nureddin Nebati'den Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini alan yeni bakan Mehmet Şimşek ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

İkinci tur için açıkladığı destek şartlarından birinin 'faiz sebep, enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi olduğunu vurgulayarak, Şimşek ile yeni dönemde normalleşme adımların görülmeye başlanacağını söyledi: 

''Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep, enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Sayın Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz..."