Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları gelecek hafta kademeli olarak düşüşe geçecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Şahin Şahbaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özellikle Marmara ve Kıyı Ege bölgeleri başta olmak üzere yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrettiğini belirtti. Ancak bu yüksek sıcaklıkların gelecek hafta yavaş yavaş azalacağını ifade etti.

Şahbaz, yaptığı açıklamada, "Hava sıcaklıklarımız, Marmara, Kıyı Ege ve yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Bu sıcaklıklar devam edecek ancak yavaş yavaş hafif bir düşme bekliyoruz. Özellikle yurdun kuzeydoğusundan başlayarak sıcaklıkların önümüzdeki hafta yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normalleri civarına inmesini bekliyoruz. Ancak yurdun güney kesimleri, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Yeni bir sıcaklık rekoru beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı

Öte yandan, Marmara Denizi'nde ise rüzgarın bugün fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara Denizi'nde öğle saatlerinden itibaren rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 6-8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte genel olarak daha ılıman bir havanın beklendiği, ancak özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi ile bazı iç kesimlerde sıcaklıkların hala yüksek seyredeceği vurgulandı. Sıcaklıkların özellikle 40 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi.