Seçimlerin tamamlanması ile Kabineyi kuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki dönem beraber mesai yaptığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yeni kabinede görev verdi.

İki bakanlık dışında kalan tüm bakanlıkların koltuklarını yeni isimler devraldı. Yeni isimlerle 'Türkiye Yüzyılı' mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir önceki dönemde bakanlık görevi verdiği isimlere yeni dönemde bakanlık vermemesinin sebebini Abdülkadir Selvi açıkladı.

Meclis'teki milletvekili sayısına dikkati çeken Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı almasındaki faktörün Meclis'teki bıçak sırtı denge olduğunu söyledi.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Abdülkadir Selvi'nin söz konusu konu ile ilgili bugünkü köşesinde yaptığı açıklama şu şekilde:

''Cumhurbaşkanı Erdoğan değişimin ilk işaretini milletvekili listelerinin yüzde 65’ini değiştirerek verdi.Erdoğan böylece yeni bir sınıfı siyasete taşımış oldu. AK Parti 21 yıldır iktidarda. Bu seçimlerde en çok karşılaşılan talep değişim oldu. Erdoğan AK Parti’nin 21 yıllık birikimini koruyarak, partiyi yeniliyor. Ancak kabinedeki değişim biraz farklı. İbni Haldun, “Coğrafya kaderdir” demiş ya, Meclis’te de milletvekili sayısı aynı şey. AK Parti’nin milletvekili sayısı açık ara farklı olsaydı kabinenin bir kısmının devam edeceği kesindi. Bir defa bakanlar başarısız olduğu için değişmedi. Seçimden sonra Erdoğan’a verilen raporda Meclis’te bıçak sırtı bir denge olduğu, muhalefetin yeni bir grup kurması durumunda komisyonlarda zorlanılacağı belirtildi. O nedenle milletvekili olan bakanlar istifa ettirilmedi.''