Dün Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketi sonucu birçok evde su baskını oldu ve 15 vatandaş hayatını kaybetti. 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7. 6' lık iki büyük depremin ardından Adıyaman ve Şanlıurfa büyük yara almıştı.

Bunun şokunu atlatamadan iki il sel felaketi ile yüzleşmek zorunda kaldı. Sel felaketi sonucunda Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Balıklıgöl'e sel suları karışmış ve gölün bulunduğu alanda su seviyesi yükselmişti.

Balıklıgöl maneviyatı yüksek bir yer olduğu için bu durum herkesi çok üzdü. Balıkgöl'de bulunan balıklara ne oldu sorusu insanlar tarafından çok soruldu. Bununla ilgili açıklama geldi.

Açıklamaya göre Balıklıgöl'deki balıklar, gölün içinde bulunan mağaracıklara sığındığı belirtiliyor.

balikligol

Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programı Başkanı Ömer Sait Kılıç Balıklıgöl'deki balıklar hakkında şöyle konuştu:

"Maalesef dünkü sel felaketiyle Topdağı’ndan, mağaralar bölgesinden, üstüne üstlük de diğer kanalın taşmasıyla Balıklıgöl’ü 1-1,5 metre yüksekliğinde su kapladı. Gelen çamur yükü Balıklıgöl’ü kirletti. Balıklarda stres ortamı oluştuğu için şu anda balıklar göl içindeki çeşitli mağaracıklara geçmiş durumda. Bizim stok havuz dediğimiz havuzlarda şu anda balıklar bulunuyor ama onların yüzeye çıkması zaman alır."

Şu anda balıklar güvenli ortamlarına çekilmiş vaziyette

"Bu bulanıklığın sebebi çevreden gelen selin meydana getirdiği çamur yükü. Bu, kaynak suyunun açılmasıyla düzelecek. Balıklar da su açılınca ortaya çıkacak. Canlılar doğası gereği stres altında güvenli ortamlara çekilirler. Şu anda balıklar güvenli ortamlarına çekilmiş vaziyette, zamanla ortaya çıkacak. Selle kanallara geçmiş olan balık türleri de olacak, onlar da kanallarına geri döner." diyerek açıklamada bulundu.