14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala seçim mesaisine giren siyasi partiler, vatandaşların karşısına güçlü bir liste ile çıkmak istiyor.

Birçok uzman isim tarafından tarihi seçim olarak nitelendirilen 14 Mayıs seçimleri için AK Parti'de yoğun bir mesai sürdürülüyor. Mayıs ayındaki seçimler için AK Parti'de büyük bir revizyon söz konusu denilebilir.

9 Nisan tarihinde Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak aday listesi için çalışmalarına son şeklini veren AK Parti'de geçmiş dönemde bakanlık yapmış isimlerin de liste başlarında yer alacağı kulislerden gelen bilgiler arasında yer alıyor. Eski bakanlardan Nihat Zeybekçi Denizli'den, Lütfi Elvan Mersin'den ve Faruk Çelik'in ise Artvin'den aday olacağı konuşuluyor.

Milletvekili aday listesinde yeni yüzlerin yanı sıra tecrübeli isimlerin de yer alacağı Faruk Çelik Artvin, Lütfi Elvan Mersin, Nihat Zeybekçi Denizli, Ömer Çelik, Adana, Abdülhamit Gül'ün Kahramanmaraş merkezli depremden ciddi şekilde etkilenen Gaziantep'ten aday olacak.

MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan seçimlere girecek. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun iste Batman'dan aday gösterileceği konuşuluyor.

Mevcut Kabine'deki bakanların 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olacağını bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan konuk olduğu programda açıklamıştı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan birinci sırada aday olacak.

Osmaniye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'den birinci sırada milletvekili adayı olacak.