AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın, Monaco tatilinde yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşması, kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Tatil yaparken lüks tüketimi gösteren siyasetçiler, genellikle halk nezdinde olumsuz tepkiler alır. Bu durum, Şebnem Bursalı'nın paylaşımıyla da benzer şekilde gerçekleşti. Tatil dönemlerinde halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılarla bağdaştırılan lüks harcamalar, toplumda hoşnutsuzluğa yol açabiliyor.

Buna ek olarak, AK Partili bir diğer isim olan Ekrem Yavaş'ın, Sındırgı ilçesinin eski belediye başkanı olarak, seçmenlere yönelik sarf ettiği sözler gündeme bomba gibi düştü. Yavaş'ın, bayram tatili dönüşünde yoğun trafik nedeniyle yollarda oluşan kalabalığı, "Çekilin aç Türkler tatilden dönüyor" şeklinde ifade etmesi, toplumda büyük tepki çekti. Siyasi bir temsilci olarak, seçmenlere yönelik bu tür ifadeler kullanmak, kamuoyunda hoş karşılanmayabilir ve siyasi kariyere zarar verebilir.

Öte yandan, Sındırgı ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin adayı Serkan Sak'ın yüzde 52,57 oy alarak belediye başkanı seçilmesi, AK Parti'nin ilçede yaşadığı bir diğer kayıp oldu. Bu sonuç, AK Parti'nin il genelindeki seçim başarısızlığını pekiştirirken, parti içinde ve dışında birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.