Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidiyor. Seçim günü hava koşullarıyla ilgili yapılan tahminlere göre; ülke genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, seçim gününde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yaptığı açıklamada, "Bütün yurtta az bulutlu ve açık bir hava var. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredecek" ifadelerini kullandı. Sıcak havanın etkisinin hafta ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Macit, "Pazartesi, salı ve çarşamba günü herhangi bir yağış beklentisi bulunmuyor. Bütün bölgelerimizi az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Dolayısıyla olumsuz bir meteorolojik hadise beklenmiyor. Denizlerimizde de herhangi bir kuvvetli rüzgar öngörülmüyor" şeklinde konuştu.

Üç büyük şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de de yağış beklentisinin olmadığını belirten Macit, Ankara'da hava sıcaklığının önümüzdeki üç gün boyunca 25-26 derece, İstanbul'da 20-21 derece, İzmir'de ise pazar günü 30 dereceye kadar yükseleceğini aktardı.