Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! İşte detaylar... Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dilan Polat ve Engin Polat başta olmak üzere "Rönesans Tablosu" adı verilen fotoğraftaki fenomenlerin mal varlığına el konulmasının ardından, toplamda 92 milyar lira değerinde mal varlığına el konulduğunu duyurdu. Fenomenlerin, kara para aklama, vergi kaçırma, dolandırıcılık gibi suçlardan tutuklu bulunduğunu belirten Yerlikaya, MASAK tarafından yapılan incelemeler sonucunda el konulan mal varlığının detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, fenomenlere ait mal varlığına el konulmasının ardından adaletin sağlandığını ve bu durumun, Türkiye'nin organize suç örgütleriyle mücadelesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı. İstanbul Emniyeti'nin bu süreçte önemli bir rol oynadığını belirten Yerlikaya, fenomenlerin mal varlığına el konulmasıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu taşınır araçları İstanbul Emniyetine Tahsis ettik. İstanbul Emniyetine tahsis edildikten sonra bende dedim ki bizim insanımıza eziyet edip, malından mülkünden haksız yere el koyduğu ve biz bunu çökerttik adalete teslim ettik. Anahtarını onlardan aldıysak, biz de bunu kahraman polisimize trafik devriyesi yapalım dedik. Bu sadece İstanbul'a değil dünyada da yazılı basına ve sosyal medya da çıktı. Verilen mesaj çok büyüktü. İster bu ülkeden, ister başka ülkeden ol. İster yerel, ister ulusal olsun. Eğer organize suç örgütü iseniz biz önünde sonunda size diz çöktürürüz. Adalete teslim ederiz. Varsa arabanız onun da anahtarını alırız ve polisimize devriye arabası yaparız."