Konuya ilişkin yapaılan bilgilendirmede, yatırım teşvikleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararının ayarıntılarına yer verildi. 

Söz konusu karara ilişkin, insansız hava araçları ve akıllı teknolojiler üreticisi BAYKAR'a yönelik yeni veya ilave bir devlet desteği yer almadığını, BAYKAR’ın yapmakta olduğu yatırımın sadece İstanbul'u içerdiğini ve buna Edirne ve Tekirdağ'ın eklendiğinin altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile BAYKAR'ın proje bazlı devletdesteklerinden faydalanması uygun olarak değerlendirildiği ancak şirketin şu ana kadar bu desteklerin hiçbirinden yararlanmadığının altını çizdi.

"BAYKAR’ın bir Türk markası olarak elde ettiği başarı, milletimiz için gurur vericidir" denilen bilgilendirmede, bakanlık tarafından bugüne kadar sunulan yatırım teşvik rakamları da paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

2023 yılında bakanlık tarafından desteklenen toplam sabit yatırım tutarının 1 trilyon 100 milyar lira olduğu ve 5 bin 749 yatırım teşvik belgesi hazırlandığı duyuruldu.