Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı Sibergöz - 39 Operasyonlarında 74 Şüpheli Yakalandı

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili olan TOGG, 5 yıl önce Gebze'de başlayan bir girişimle hayata geçirildi ve nihayet yollarda boy göstermeye başladı. 29 Ekim 2022'de ilk seri üretimi gerçekleşen TOGG, bugün yüzlerce otomobiliyle trafikte seyrediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, katıldığı televizyon programında TOGG'un mevcut durumu ve gelecek vizyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu CNN TÜRK'te düzenlenen programa konuk olan Bakan Kacır, TOGG hakkında merak edilen detayları paylaştı. Türkiye genelinde trafikte seyreden TOGG sayısını açıklayan Bakan Kacır, önemli bir kilometre taşını geride bıraktıklarını belirtti. Bakan Kacır'ın verdiği bilgiye göre, bugün itibarıyla binin üzerinde TOGG otomobili yollarda seyahat ediyor. Bu sayının gelecek yıllarda hızla artacağını ifade eden Bakan, 2023 yılında 23 binden fazla TOGG'un trafiğe çıkacağını duyurdu.

TOGG'un Türkiye için sadece bir otomobil olmadığını vurgulayan Bakan Kacır, elektrikli araçların yaygınlaşması için şarj istasyonlarının da önemine dikkat çekti. Bakanlık olarak bu alanda da çalışmalar yaptıklarını belirten Kacır, ülke genelinde şarj istasyonları ağını geliştirmek için kolları sıvadıklarını açıkladı. 81 ilde şarj istasyonlarının sayısının şu an 1780 olduğunu bildiren Bakan Kacır, bu sayının daha da artacağının altını çizdi.

Milli ve yerli üretim olan TOGG'un, Türkiye'nin teknolojide bağımsızlığını artıran bir değer olduğunu söyleyen Bakan Kacır, elektrikli araçların gelecekte yaygınlaşacağına dikkat çekti. Gelecekte sürücüsüz otomobillerin de konuşulacağını ifade eden Kacır, Türkiye'nin bu alanda da öncü olması gerektiğini vurguladı.

Bakan Kacır ayrıca TOGG'un gelecek planlarına dair de önemli bilgiler paylaştı. 2024 yılının sonunda C sınıfında bir sedan aracın piyasaya sürüleceğini ve bunun ardından B sınıfı bir aracın geleceğini belirtti. İlerleyen dönemlerde de her 1,5 - 2 senede bir yeni modellerin piyasaya çıkacağını duyuran Kacır, ihracatın da önemli bir hedef olduğunu vurguladı. Bir otomobil fabrikasının arkasında 100 fabrika olduğunu ifade eden Bakan Kacır, TOGG'a parça üretiminde yer alan 100'den fazla fabrikayla beraber batarya fabrikasının da kurulacağını belirtti.