Samsun'da yaşanan olayda, sabah saatlerinde yanlış kişiyi vurup akşam aynı gün hedeflediği kişiyi ağır yaralayan 16 yaşındaki bir tetikçi mahkeme tarafından hüküm giydi. Olay sonucunda azmettirildiği iddia edilen şahıs da cezalandırıldı.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde 10 ay önce gerçekleşti. Olay tarihinde 16 yaşında olan S.A. adlı çocuk, Savaş H.'ye silahlı saldırı düzenlemek için beklemeye başladı. Ancak yanlışlıkla başka bir kişi olan Ali Y.'yi hedef alarak ateş açtı. Ali Y. yaralanırken, S.A. olay yerinden kaçtı.

Fakat daha sonra yanlış kişiyi vurduğunu öğrenen S.A., aynı günün akşamında hedeflediği Savaş H.'ye saldırdı ve onu boynundan ve bacağından ağır yaraladı.

Polis, S.A.'yı yakalamak için yoğun bir çalışma yürüttü ve onun kimliğini tespit etti. Ayrıca, olayı azmettirdiği iddia edilen E.S. de yakalandı.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

S.A. ve E.S. hakkında Samsun 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme sonucunda:

S.A., Savaş H.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis, silahtan 2 yıl 9 ay 10 gün hapis ve 5 bin 540 lira adli para cezası ile Ali Y.'yi yaralamak suçundan da 6 bin lira para cezası olmak üzere toplam 7 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

E.S., Savaş H.'yi öldürmeye azmettirmek suçundan 6 yıl 8 ay hapis, Ali Y.'nin yaralanmasını azmettirmek suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve silahtan 4 yıl 2 ay hapis cezası olmak üzere toplam 13 yıl hapis ve ayrıca 8 bin 320 lira adli para cezasına çarptırıldı.