İstanbul, Esenyurt’ta bir tekel bayide gerçekleşen olayda silahlı saldırı yapıldı. Vefat eden 20 yaşındaki Batuhan Bayındır’ın ailesine 3 milyon lira teklif sunuldu, ailenin kabul ettiği bu yüzden şikayetten vaz geçtiği ortaya çıktı.

Gündemde haftalarca konuşulan konuşulan silahlı kavgada ölen Batuhan Bayındır'ın ailesinin şikayetinden vaz geçtikleri öğrenildi. Dava avukatı olayı yakından takip ederken, avukat Kerim Bahadır Şeker, "3 milyon TL, ölen Bayındır'ın aile yakınlarına verilmiş" olduğunu söyledi.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Yine aynı saldırıda yaşamını yittiren Yunus Emre Erzen’in avukatı Kerim Bahadır Şeker, "Ölen Batuhan Bayındır'ın aile yakınlarına 3 milyon lira verilmiş." dedi ve para hesaplarına aktarıldıktan sonra şikayetlerini geri çektiğini ifade etti.

Avukat Şeker, kan parasının Erzen ailesine de sunulduğu iddialarında bulundu.

OLAY NASIL YAŞANDI?

Olay 29 Temmuz gecesi saat 00.15 sıralarında İstanbul,  Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde yer alan tekel bayine gelen ve  kimliği belirlenemeyen şüpheliler araçla Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen ve Yusuf Erzen'nin bulunduğu tekel bayine girdiler.

Tekel bayi de bublunan üç kişiyi tehdit eden şüpheliler, önce darp etmeye başladılar sonra belide bulundurdukları silahlarla Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen, Yusuf Erzen'e kurşun yağmuruna dizdiler.

Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi gönderiildi. Batuhan Bayındır ile Yunus Emre Erzen'nin hayatını kaybettiği, Yusuf Erzen'nin ise ağır yaralandığını söylenildi. Ağır yaralı olan Erzen, olay yerinde değerlendirilen ilk müdahaleden sonra sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevki gerçekleştirildi.