Ortaokul Öğrencileri İçin Yaz Tatilinde Ücretsiz Atölyeler Kurulacak Ortaokul Öğrencileri İçin Yaz Tatilinde Ücretsiz Atölyeler Kurulacak

Ramazan ayında sahur ve iftar öğünlerinde dengeli beslenmek önemlidir. Sahurda yapılan öğün, gün boyunca tok kalmanızı sağlayacak ve kan şekerinin düşmesini engelleyecektir. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Diyetisyeni Şevval Yiğit'in önerdiği gibi, sahurda hafif ve besleyici bir kahvaltı tercih edebilirsiniz. Örneğin, süt, yoğurt, peynir, yumurta, çiğ sebzeler ve meyveler ile tam tahıllı ekmeklerden oluşan bir menü ideal olacaktır.

İftar öğününde ise, hızlı yemek yememeye özen gösterilmelidir. İftarda önerilen ilk besinler genellikle zeytin, hurma ve bir bardak su ile orucun açılmasıdır. Ancak, bu açıklamaya göre, iftar sonrası 15 dakikalık bir dinlenme molası vermek de önemlidir. Yiğit'in iftar önerisine göre, et yemeği, zeytinyağlı sebze yemeği veya kuru baklagiller gibi protein ve lif açısından zengin besinler tercih edilebilir. Bu yemeklerin yanında bir miktar salata ve tam buğday ekmeği ile iftarı tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca, Ramazan boyunca sıvı kaybını önlemek için günlük olarak 2-3 litre su içmek önemlidir. İftarda ve sahurda tuzlu ve asitli içeceklerden kaçınıp, su tüketmeye özen göstermek de gereklidir. Bu şekilde, sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturarak Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.