Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yaşanan sahte diploma skandalı ülke genelinde büyük endişe yaratıyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, KKTC'de yaşanan bu olayın genel bir tecrübe olmadığını belirterek, ülkenin eğitim sektörünün korunması gerektiğini vurguladı. Tatar, Yükseköğretim Kurulu'ndan destek talep ettiklerini ve gerekenin yapılacağını ifade etti.

Öte yandan, sahte diploma skandalının ardından KKTC'de üst düzey yetkililerin de aralarında bulunduğu birçok kişi tutuklandı. Muhalefet partilerinden Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, yaşanan skandalın sadece siyasi bir çürüme olmadığını, toplumun her düzeyine sirayet ettiğini belirtti.

Eski Başbakan Faiz Sucuoğlu ise bu durumun eğitime büyük zarar verdiğini ifade ederek, sahte diplomaların kötü niyetle kullanılmasının yanı sıra devlet görevlileri tarafından da kullanıldığına dikkat çekti.

İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum

Türkiye'den gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) heyeti, KKTC'de yaşanan bu skandalın ardından Ada'da çalışmalarına başladı. Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, YÖK'ün KKTC'de yeni bir sistem kuracağını ve her bir diploma için barkod verileceğini açıkladı.