Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen "Boji Üretim Fabrikası" açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesi'nde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik" açıklamasını yaptı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin son 22 yılda demiryolu sektörüne 57 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını ve demiryolu altyapısını genişlettiğini belirtti. Ayrıca, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve uluslararası demiryolu koridorlarını güçlendirdiklerini ifade etti.

Ankara-Sivas hızlı tren hattının hizmete girmesinin ardından 885 bin yolcu taşındığını dile getiren Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin yüksek hızlı tren işletmeciliğiyle Avrupa'da altıncı, dünyada ise sekizinci sırada yer aldığını vurguladı.

Bakan, Türksat 6A'yı Haziran ayında uzaya fırlatacaklarını ve yerli uydu teknolojilerinde önemli adımlar attıklarını da belirtti.

Bingöl Havalimanı’nda bavullardan 37 kilo uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama Bingöl Havalimanı’nda bavullardan 37 kilo uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama

Konuşmasında yerli ve milli hızlı tren projesine de değinen Bakan Uraloğlu, "Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesi'nde tasarım çalışmalarında sona yaklaştık. 2024 yılında prototip üretimini tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca, Eskişehir 5000 Milli Elektrikli Anahat Lokomotifi Projesi'nde prototip üretimini tamamlayarak raylara indirdik. Milli Banliyö Tren Seti Prototip araç üretimi çalışmalarımız da devam ediyor. Milli tren vizyonu ile milli banliyö ve hızlı tren projelerinde motor, konvertör ve tren kontrol yazılımını da geliştiriyoruz" şeklinde konuştu.