Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğine Kaç TL Zam Gelecek? Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğine Kaç TL Zam Gelecek?

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ziyaretinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un öncelikli gündem maddelerinin deprem ve ulaşım olduğunu vurguladı. Deprem gerçeğinin ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirterek, bu süreçte binaların dönüşümü için kararlı bir iradenin ortaya konması gerektiğini ifade etti. İstanbul'da güvenli iş ve konutlar için dönüşümün önemine dikkat çeken Kurum, bu sürecin sanayi ve üretim sektörlerini de kapsayacağını söyledi.

Kurum, 1 Nisan sabahı sanayinin güçlenmesi ve modernleşmesi için irade göstereceklerini belirtti. Sürdürülebilir bir sanayi için yeşil dönüşüm adımlarının atılacağını vurgulayarak, ülkenin net sıfır emisyon hedefine uygun bir şekilde dönüşümün gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu çerçevede, İstanbul'un 2040 yılındaki net sıfır emisyon hedefine ulaşması için kararlı adımların atılacağını açıkladı.

Ayrıca, Kurum, İstanbul'un sanayi tesislerinde ihtiyaç duyulan ara teknik elemanların yetiştirilmesi konusunda da önemli adımlar atacaklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İSMEK'lerle işbirliği yaparak her bir sanayi tesisi içinde atölyeler ve eğitim birimleri kuracağını söyledi. Bu birimler aracılığıyla ara teknik elemanların yetiştirilip sertifikalandırılacağını ve üretime, istihdama katkı sunacaklarını açıkladı.

Kurum ayrıca, kendi işini kurmak isteyen gençlere ve kadınlara 100 bin lira sermaye desteği sağlanacağını duyurdu. Amacının İstanbul'u daha dirençli hale getirmek ve gelecek nesillere güven içinde aktarmak olduğunu vurguladı. Bu hedefe ulaşmak için tüm paydaşlarla işbirliği içinde olacaklarını sözlerine ekledi.