Rusya hükümeti, ABD istihbarat teşkilatlarının casusluk endişeleri nedeniyle devlet yetkililerinin Apple cihazlarını kullanmasını yasakladı. Financial Times'ın bildirdiğine göre, Rusya Ticaret Bakanlığı, Pazartesi gününden itibaren resmi devlet işlerinde iPhone'ların kullanımını tamamen yasaklayacak. Bu kararın, tüm Apple ürünlerini kapsadığı belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığından sonra Apple, Apple Pay hizmetine Rusya'da erişimi kesmiş ve daha sonra ülkedeki tüm Apple cihazlarının satışını durdurmuştu.

Yasağın, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin Haziran ayının başında Apple cihazlarının "ABD istihbarat teşkilatları" tarafından yürütülen bir casusluk operasyonunu ortaya çıkardığını iddia etmesi üzerine geldiği belirtiliyor.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl bir kararname imzalayarak kritik bilgi altyapısında yer alan kurumların 2025 yılına kadar yerel olarak geliştirilen yazılımlara geçmelerini emrettiği biliniyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi