24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşı devam ederken hem Ukrayna hem de Rusya cephesinden çarpıcı haberler gelmeye devam ediyor.

Bugün sosyal medyaya düşen bir görüntü, savaşın en dikkat çeken anlarından biri oldu ve Batı medyasında kendine geniş yer buldu.

Siperde uyuyan asker yanına düşen bombayla uyandı

YANINDA PATLAYAN BOMBA İLE UYANDI
Ukrayna'ya ait bir İHA tarafından çekilen görüntülerde siperde uyuyakalan bir Rus askeri görülüyor. İHA askerin üzerine gelip bir süre çekim yaptıktan sonra ev-yapımına benzer bir bombayı aşağı bırakıyor.

Öğle uykusu yanına atılan bomba ile kesilen Rus askeri patlamanın sesi ile aniden uyanıyor ve mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarıyor.


Videoda askerin havaya uçuşan ve toz ve şarapnel parçaları arasında can havliyle kalkıp kendini kurtarmaya çalıştığı görülüyor. Asker siperden o kadar hızlı kaçıyor ki silahını geride bırakıyor.

Şarapnel parçaları arasından kaçmayı başaran asker canını kurtarmış olsa da patlamanın etkisi ile kısmen sağır kalmış olabilir. İHA patlama sonrası bölgeden ayrılırken askerin de gözden kaybolduğu görülüyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ
Ukrayna yanlısı bir Telegram kanalı tarafından servis edilen video sosyal medyada büyük ilgi çekti. Kullanıcılardan birisi patlama için şaka ile karışık bir biçimde 'Yine de telefon alarmından daha iyi' dedi.

Başka bir kullanıcı savaşın çirkin yönüne dikkat çekerek, "Aç, terli ve kirli bir şekilde uyuduğunuzu ve üzerinizde uçuşan şarapnel parçaları tarafından uyandırıldığınızı hayal edin. Umarım Rusya bir an önce yenilir. Hiç bir insan bunları yaşamak zorunda kalmamalı" dedi.