Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Türkiye, 5 yıl süreyle görev yapacak Cumhurbaşkanı ve yeni parlamento üyelerini belirlemek için gerçekleştirilen seçimlere hazırlandı. Ülke genelinde, 973 ilçede ve 1,094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Saat 17:00 itibarıyla oy kullanma işlemi sona erdi ve seçim yasakları devreye girdi. Bu kritik dönemde, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından 14 Mayıs 2023 seçimleriyle ilgili önemli bir seçim yasağına dikkat çekerek şunları belirtti: "YSK kararlarına göre, seçim sonuçlarının 21:00'den önce açıklanması seçim yasakları kapsamındadır. YSK'nın bu saati daha da erkene çekme yetkisi bulunmaktadır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı sürece, seçim sonuçlarının yayınlanmaması kanuni bir zorunluluktur. Bu konunun önemle dikkate alınmasını rica ederim."

RTÜK Başkanı Şahin'in bu açıklamasıyla birlikte, medya kuruluşları ve yayın organlarının, YSK'nın belirlediği saatlerin öncesinde seçim sonuçlarını yayınlamama konusunda hassas davranması gerekmektedir.