Ehliyet alım şartları, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir yönetmelikle kökten değişiyor. 2024 itibariyle sürücü adaylarını ilgilendiren bu önemli değişikliklerle birlikte ehliyet almak isteyenlerin yaş sınırları ve şartları revize edildi. 

İşte dikkat çeken noktalar:

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

D Sınıfı Ehliyet (Büyük Otobüs): Artık büyük otobüs kullanmak isteyenler 24 yaşından itibaren başvuruda bulunabilecekler. Daha önceki yaş sınırı olan 26 yaş, 2024 itibariyle 24'e çekildi.

M, A1 ve B1 Sınıfı Ehliyetler: Motokros, hafif motosiklet ve traktör kullanmak isteyenler için yaş sınırı 16'ya çekildi. Bu sınıflar için ehliyet almak isteyenler, 16 yaşını doldurduktan sonra başvuruda bulunabilecekler.

A2, B, BE, C1, C1E, F ve G Sınıfı Ehliyetler: Otomobil, kamyonet, römork ve iş makinesi gibi araçları kullanmak isteyenler için ehliyet alma yaş sınırı 18 olarak belirlendi.

A Sınıfı Ehliyet (Motor): Ağır motosiklet kullanmak isteyenler için ehliyet alma yaş sınırı 20 oldu.

C, CE, D1 ve D1E Ehliyetler: Kamyon ve kamyonet ehliyetleri için minimum yaş sınırı 21 olarak belirlendi.

D ve DE Ehliyet Sınıfları: Otobüs ve otobüs + römork ehliyetleri için ehliyet almak isteyenlerin en az 24 yaşında olmaları gerekiyor.