Milli Eğitim Bakanlığı , yurt dışında lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere yönelik burs miktarlarını artırdı. MEB ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu yeni düzenlemeye göre, yurt dışında öğrenim gören öğrencilere sağlanan burslar, öğrencinin bulunduğu ülkenin ekonomik şartlarına göre değişen oranlarda artırıldı. Özellikle 2013 yılından bu yana artış yapılmayan ülkelerde öğrencilere daha yüksek burslar sağlanacak.

10 bin lira maaş alan emeklilere maddi destek verilecek! Hesaplara yatmaya başladı 10 bin lira maaş alan emeklilere maddi destek verilecek! Hesaplara yatmaya başladı

İngiltere'de okuyan öğrencilere yüzde 27, ABD'de yüzde 26, Almanya'da yüzde 24 ve Fransa'da yüzde 16 oranında burs artışı yapıldı. Bu artışlarla birlikte öğrenciler, kırtasiye ödeneği ile birlikte daha yüksek aylık burslar alacaklar.

Artışla birlikte öğrenciler, kırtasiye ödeneği ile birlikte ABD'de aylık 2 bin 426 dolar, İngiltere'de aylık 1646 sterlin, Almanya'da aylık 1993 avro, Hollanda'da aylık 1939 avro alacak.


Ayrıca 55 ülkenin daha burs miktarlarında, ilgili ülkelerin enflasyon oranlarının altında kalmayacak şekilde artışlar sağlandı.

Öğrencilere yurt içi dil eğitimleri esnasında ödenen yurt içi bursları da yaklaşık yüzde 48 oranında artırılarak 3 bin 100 liraya çıkarıldı.


Yurt dışındaki öğrenim süresi sonunda alınan son aya ait burs miktarının tam olarak ödenmesine ilişkin hüküm getirildi.