Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan Güven, geçen hafta akşam saatlerinde ücretsiz bir futbol maçı izlemek için cep telefonuna gelen bağlantı linkine tıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

Ancak sabah uyandığında cep telefonunun kilitlendiğini fark etti. Sim kartını başka bir telefona takan Güven, bankadan gelen kısa mesajla 250 bin lira kredi çekildiğini ve 138 bin lirasının tanımadığı kişilere aktarıldığını öğrendi. Durumu bankaya bildiren Güven, ardından polise başvurarak şikayetçi oldu. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Dolandırılma sürecini anlatan Yalçın Güven, “Bir gün önce, maç linkine tıklamadan, seçim sonuçlarıyla ilgili anket yaptığını söyleyen bir kişi tarafından arandım. Aradığım numarayı arama motorunda arattığımda, ‘Sesinizi kopyalıyorlar, dolandırıcılar’ şeklinde şikayetler olduğunu gördüm. Şimdi düşününce telefonuma bulaşan virüsle bağlantılı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kredi başvurusuna onay çıkmadığı halde uyurken dolandırıldığını belirten Güven, “Hesabımdan çekilen krediden Ö.İ.C. isimli kişiye 99 bin lira, M.Ö. isimli kişiye de 39 bin lira transfer yapılmış. Bu kişileri tanımıyorum. Bankadan itiraz formu doldurdum ancak banka kendinde güvenlik açısından kusur görmüyor. Şüphelilerin yakalanması için suç duyurusunda da bulundum. Bizler işçi insanlarız. Bilek gücüyle, alın teriyle kazanan insanlarız. Suçluların bir an önce bulunup yakalanmasını istiyorum. Şu dönemde bankalar çok ağır şartlarda kredi veriyorlar, kimse de çekmek istemiyor. Geçen ay 300 bin lira kredi çekmek için başvuruma onay çıkmadı ama gece ben uyurken haberim olmadan dolandırıcılar çekti” şeklinde konuştu.