Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3,18 arttı ve yıllık enflasyon oranı yüzde 69,80'e ulaştı. Bu durum, Ocak ayından bu yana memur ve emeklilere uygulanan enflasyon farkı zammını yüzde 18,72 olarak sabitledi. Ancak, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verileri beklenirken, 10 bin TL altında maaş alan işçi ve Bağ-Kur emeklileri için sıfır zam veya düşük zam riski bulunuyor.

Seyyanen zam beklentileri

Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, hükümet çevrelerinden düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması yönünde bir baskı olduğunu belirtti. Karakaş'ın edindiği kulis bilgilerine göre, hükümet 3 bin TL veya 4 bin TL seyyanen zam vermeyi planlıyor. Ancak ekonomi yönetimi, enflasyonu düşürme gerekçesiyle bu zamma karşı çıkabilir.

Asgari ücrette ara zam görüşmeleri

 İsa Karakaş, geçmişte asgari ücretin bir yıl içinde birden fazla kez artırıldığını hatırlatarak, yasal bir engel olmadığını vurguladı. Karakaş, asgari ücrette yapılacak bir zamın çalışanların yüzde 25 oranında gelir kaybını önleyebileceğini belirtti.