Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan bir karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak işlenmemiş altın ithalatına yüzde 20 ek vergi getirildiğini duyurdu. Bu yeni düzenleme, Türkiye'nin işlenmemiş altın ithalatının yılın ilk 8 ayında tarihi bir yüksek seviyeye ulaşmasının ardından yapıldı.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Ekonomik zorluklarla mücadele eden Türkiye'de altına olan talep son yıllarda artmış ve bu, cari açığı artırmıştı. Yılın ilk 8 ayında yapılan işlenmemiş altın ithalatı 22 milyar 776 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu artışın önüne geçmek için önce yüzde 20 ek mali yükümlülük getirdi, ancak bu önlem talebi azaltmadı. Bu nedenle yeni tedbirler gündeme geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın ithalatlarında bildirim aranmama şartını kaldırdı ve işlenmemiş altın ithalatına yönelik kotaların getirilmesini planlıyor. Bu kotalar, ikinci bir kararname ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.