2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı olarak, öncelikli hedeflerimizin başında ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemek geliyor" ifadesini kullanarak, bu amaç doğrultusunda güvenlik güçleriyle birlikte ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde organize suç örgütlerine karşı mücadelelerini aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.

Özellikle "Kafes Operasyonları" adını verdikleri operasyonlarla organize suç örgütlerine karşı mücadelelerini yoğunlaştırdıklarını belirten Yerlikaya, bu operasyonların devam edeceğini ve hukukun üstünlüğü ilkesi ve insan haklarına saygı çerçevesinde ülkenin güvenliğini sağlama hedeflerine sadık kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Bakanlık verilerine göre, 4 Haziran-6 Ekim arasında organize suçlarla mücadele kapsamında 378 operasyon düzenlendi ve bu operasyonlarda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı. 702 kişi tutuklandı ve 594 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Ayrıca bu dönemde 7'si ulusal, 31'i yerel toplam 38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi.

Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerine yönelik mücadelede hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına bağlı kalmaya devam edeceklerini vurgulayarak, suç örgütlerinin ülke güvenliğini tehdit etmelerine göz açtırmayacaklarını belirtti.