Ticaret Bakanlığı, sıfır ve ikinci el araç ticareti yapan işletmelerin tüketicileri mağdur eden uygulamalarına karşı sert önlemler almaya hazırlanıyor. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, araç satışından kaçınan, yüksek fiyat talebinde bulunan veya tüketicileri aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlayan firmaların yetki belgeleri iptal edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Ayrıca, ikinci el araç ticareti yapan işletmeler de tüketicileri araca ulaşmalarını zorlaştıracak faaliyetlerde bulundukları takdirde yetki belgeleri iptal edilecek. Satıştan kaçınma, tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde fiyat talep etme, tüketicileri aksesuar almaya veya takas yapmaya zorlama ve takas fiyatını piyasa fiyatının altında belirleme gibi uygulamaların da karşılığı iptal edilmiş bir yetki belgesi olacak.

Bu önlemlerle birlikte, tüketicilerin araç alımı sürecinde korunması ve ticari faaliyetlerin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Ticaret Bakanlığı'nın bu kararıyla birlikte, araç satın alma sürecinde mağduriyet yaşayan tüketicilerin haklarının korunması amaçlanıyor.