Resmi Gazete'nin mükerrer sayında SGK'nın Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair alınan yeni kararlara yer verildi.

Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi Diyarbakır'da cezaevinde çok sayıda mahkum ve personel zehirlendi

Yayımlanan tebliğ kararlarına göre, "Ayaktan Başvurularda Ödeme Listesi"nde yer alan vaka başı muayene tutarlarında değişikliğe gidildi. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nun aldığı yeni fiyat tarifesine göre; acil tıp, beyin ve sinir cerrahisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları gibi bazı uzmanlık dallarının yer aldığı muayene ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı.

AA'nın aktardığına göre Hizmet Başı İşlem Puan Listesi"nde yer alan KVC-Kardiyoloji, organ doku nakli ve kemik iliği, yoğun bakım, hemodiyaliz, kan bileşenleri, doğum, yardımcı üreme tedavileri ve bununla ilişkin genel tetkikler, sünnet, kadavradan donör temini gibi işlem kodları da dahil olmak üzere tüm işlemlerde düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenleme ile Hizmet Başı İşlem Puan Listesi"nde yer alan işlemlerde artışa gidildi.

Genel Sağlık Sigortalılarının hastanelerde aldıkları sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde de artış yapıldı. Yapılan artış ile 11 milyar lira iyileştirme sağlandı.