İzmir’de katıldığı bir açılış programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında resen soruşturma başlatılan iş insanı Rahmi Koç, kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Koç, sözlerinin herhangi bir kişi ya da toplumsal kesimi hedef alma amacı taşımadığını belirterek üzüntüsünü ifade etti ve kamuoyundan özür diledi.

“Resen soruşturma” başlatılmıştı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya ve basın yayın organlarında yer alan görüntüler üzerine Rahmi Koç hakkında “Halkın bir kesimini alenen aşağılama” iddiasıyla resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan açıklama

Adalet Bakanı Akın Gürlek, daha önce yaptığı değerlendirmede kadınların onurunu zedeleyen ve toplumsal kesimleri hedef alan ifadelerin kabul edilemeyeceğini vurgulamıştı. Bakanlık açıklamasında, bu tür söylemlerin hukuki sürecinin titizlikle takip edileceği ifade edilmişti.

Yurt içi piyasaların gözü faiz kararına çevrildi
Yurt içi piyasaların gözü faiz kararına çevrildi
İçeriği Görüntüle

“Yanlış anlaşıldım” vurgusu

Rahmi Koç, yayımladığı açıklamada herhangi bir kimliği hedef alma niyeti bulunmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim.”

Soruşturma sürecinin nasıl ilerleyeceği ise kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.