Söylentiler gerçek çıktı. Dün akşam saatlerinde Rusya lideri Vladimir Putin'in askeri seferberlik ilan edeceği haberi yapılmış ve Rus erkekleri ülkeden kaçmak için havaalanlarına akın etmişti. Rus halkı, başta Türkiye olmak üzere Rusya'dan ayrılmaya başlamıştı. İstanbul bilet fiyatlarının 30 bin TL'ye çıktığı görülmüştü.

Bugünden itibaren geçerli
Rusya kaynaklı bazı haberlere göre; 18-25 yaş arası erkeklere yurt dışı yasağı getirileceği iddia edilmişti. Söylentiler gerçek çıktı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi askeri seferberlik ilan etti. Kısmi askeri seferberlik ilanı bugünden itibaren geçerli olacak. 

An itibarıyla orduda aktif olarak görev yapanların yanı sıra, daha önce askeri kuvvetlerde görev yapmış olan, belirli askeri deneyime sahip ve bağlantılı geçmişi olan herkes dahil olacak.

Batı ülkemizi yok etmek istiyor
Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki 4 ayrılıkçı bölgenin, Rusya'ya katılması için referandum kararı almasının ardından, ulusa sesleniyor. Rusya Devlet Başkanı'nın konuşmasından öne çıkanlar:

- Batı ülkemizi yok etmek istiyor, hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek. Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını destekliyoruz. 

- Batı, Rusya-Ukrayna barışını istemiyor. Zamanında SSCB'yi böldüler, şimdi sıra Rusya'ya geldi. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek.

Nükleer silah mesajı mı?
- Toprak bütünlüğümüzü savunmak için her türlü silahı kullanırım. (Bu mesaj Rusya'nın gerekirse nükleer silahları da taaruz için kullanabileceği şeklinde yorumlandı.)