2022 yılından bu yana yüksek miktarla gündem olan maaş promosyon anlaşmaları, geçmişte bankalarla anlaşma sağlayan birçok kurumu harekete geçirdi.

50 bine dayanan promosyon miktarlarının konuşulduğu ortamda geçmişte imzaladığı promosyon anlaşmasını yetersiz gören kurumlar, anlaşmada revize yapılması için bankalara taleplerini bir bir iletmeye devam ediyor.

Kurumların bankalara ilettiği talepler, kimi zaman yanıt bulurken kimi zaman da yanıt bulamayarak sözleşmenin feshine neden oluyor.

Bu bağlamda Sincan Belediyesinden yapılan son açıklamada adını vermedikleri bir bankayla imzaladıkları promosyon anlaşmasının bir  maddesinde yapılan değişiklik dolayısıyla revizyon talebi sunduklarını, taleplerinin yanıtsız kalması üzerine ilgili yasal sürecin ardından yeni bir bankayla gerçekleştirdikleri ihale görüşmesinden anlaşmaya sağlayarak çıktıkları belirtildi.

İlgili promosyon anlaşması haberini  Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan şu ifadelerle duyurdu:

“Öncelikle bayram ikramiyeleri personelimizin hesaplarına yattı. Allah ağız tadıyla harcamayı nasip etsin. Promosyonda ise uzun mücadelelerimiz sonucunda neticeye vardık hamdolsun.

Bu 3 yıllık bir anlaşmaydı fakat geçtiğimiz aylarda şartların değişmesinden dolayı bunları revize edenler oldu. Biz de ilgili bankadan böyle bir talepte bulunduk fakat bankayla anlaşamadık. Mahkeme sürecine gittik ve bu da promosyon sürecini uzattı.

Bankaya karşı kararlı duruşumuz sayesinde karşılıklı feshe ikna ettik. Ardından başka bankalarla görüşmeye başladık ve personelimiz için en yüksek rakamı alacak şekilde bu işi neticelendirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Memur, kadrolu ya da şirket çalışanı fark etmeksizin tüm personelimize eşit olacak şekilde bir rakamda anlaştık. Israrlı tutumumuz sonucunda bütün personelimize 18 bin liralık promosyon anlaşmamızı yaptık. Tüm personelimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Güle güle harcamanızı temenni ediyor ve bayramınızı kutluyorum.”