Gaziantep'te düzenlenen zirvede, kent özelinde olası bir deprem tehlikesine ilişkin değerlendirme yapan Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'in yakınında bulunan Ölüdeniz Fayı'nın kollarının stres altında olduğunu belirtti ve ne zaman bir deprem olacağını kestirmenin zor olduğunu ifade etti. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Deprem Bölgesi Zirvesi'nde Türkiye'nin önde gelen uzmanları bir araya geldi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılan zirvede konuşan Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu ve bu durumun ciddi bir risk oluşturduğunu vurguladı. Gaziantep'in deprem hattı üzerinde bulunduğunu belirten Görür, Ölüdeniz Fayı'nın kollarının stres altında olduğunu ve ne zaman bir deprem olacağını önceden tahmin etmenin güç olduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Görür, Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmalarının yapılması gerektiğini belirterek, bu çalışmaların şehrin depreme karşı direncini artıracağını ifade etti. Ayrıca, deprem sırasında hangi bölgelerin daha fazla etkileneceğini belirlemek için kayma dalga hızının dağılımının bulunması gerektiğini söyledi.

Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş! Emirates Havayolları Türkiye'den personel alımı yapacak: Ayda 2770 dolar maaş!

Deprem dirençli kentlerin oluşturulmasının önemine değinen Prof. Dr. Görür, uygun önlemler alındığında ve depreme dayanıklı yapılar inşa edildiğinde risklerin en aza indirilebileceğini ifade etti. Kent planlamasından altyapıya, bina inşaatından acil müdahale planlarına kadar birçok alanda deprem dirençli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.