Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor

Erzincan'ın İliç ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen maden ocağı faciasında, kaybolan 9 işçiden 3'ünün, "manganez ocağı"nda olduğu ihtimali üzerinde ilk iz bulundu. Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında gerçekleşen toprak kayması sonucu kaybolan işçileri arama çalışmaları, dördüncü gününde devam ediyor.

Güvenlik kamerası görüntüleri sayesinde, ekipler tarafından yapılan çalışmalarda metal yoğunluğu tespit edilen bazı noktalar belirlendi. Maden sahasında yaşanan toprak kaymasının başladığı noktanın arkasındaki "manganez ocağı" bölümünde de metal yoğunluğu tespit edildi.

Toprak kayması sırasında bu bölgede hareket halinde olan iki aracın, "manganez ocağı"na düştüğü tahmin ediliyor. Derin bir oyuk halinde olan ve toprak kaymasını önlemek için "şev" yapılan bu ocakta, araçlara ait bazı parçalar bulundu.

Güvenlik kamerası görüntüleri ve bulgular ışığında, ekipler kayıp 3 işçi ile 2 aracın "manganez ocağı"nda olduğu ihtimali üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün yaptığı açıklamada, "9 kardeşimizi arıyoruz. Bu arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, işçilerimizin 3'ünün bir lokasyonda, 6'sının diğer bir lokasyonda olduğunu tespit ettik." ifadelerini kullanarak, çalışmaların sürdüğünü belirtti.