Prof. Dr. Naci Görür, bir televizyon kanalının canlı yayınında olası İstanbul depremi içni birtakım açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, İstanbul depremi için o bölgeyi işaret ederek uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki kırmızı alanların kıyıya yakın bölgeler olduğunu söyledi. Görür; o kırmızı bölgelerin deprem anında deprem şiddetinin, en büyük yer ivmesinin, hızının fazla olacağı alanlar olacağını belirtti.

Prof. Dr. Görür; Avrupa yakası için de Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahillerin deprem için daha riskli olduğunu belirterek Avrupa Yakası'nın Anadolu Yakası'ndan daha çok tehlikede olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'ün canlı yayındaki açıklaması şöyle:

"Özellikle Anadolu Yakası'nda kırmızıya yakın alanlar kıyıya yakın. Yani deprem şiddetinin, en büyük yer ivmesinin, hızının fazla olacağı alanlar. Anadolu Yakası'nda deprem bakımından zemin burada iyi olmasına rağmen kıyılara yakın yerler sorunlu. Avrupa'ya geldiğimiz zaman orada eksiklik görüyorum. Özellikle Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahillerin daha fazla müracaat etmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü orada zemin zafiyeti söz konusu depremin şiddeti, ivmesi, hızı da orada daha fazla. Dolayısıyla, Anadolu Yakası için olumlu şeyler söylüyorum fakat Avrupa Yakası için o haritanın daha fazla özellikle sahil şeritlerinin kırmızıya biraz daha renklenmesi gerektiğini düşünüyorum."

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi