Su Tüketimine Dikkat

İlk önerisi her zaman olduğu gibi su tüketimi. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, özellikle yaz aylarında vücuttan su kaybının arttığını ve bu yüzden günde en az 2-2.5 litre su tüketmenin önemini vurguluyor.

Doğal Detoks Su Yapımı

Saraçoğlu, yaz aylarını fit geçirmek isteyenler için özel bir "doğal detoks su" tarifi öneriyor. Limon, salatalık ve nane yapraklarından oluşan bu karışımı, her gün tüketerek vücudunuzdaki toksinlerden kurtulabileceğinizi belirtiyor.

Meyve ve Sebze Ağırlıklı Beslenme

Yaz aylarında vücut ağırlığını kontrol etmek ve sağlıklı kalmak için meyve ve sebze ağırlıklı beslenme önemli. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, özellikle mevsim sebzeleri ve meyvelerini tüketmeyi öneriyor.

Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı Memur ve Emekli ne kadar zam alacak? Uzman isim hesapladı

Hafif ve Dengeli Öğünler

Yaz aylarında, ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerektiğini belirten Saraçoğlu, hafif ve dengeli öğünler tüketmenin önemine dikkat çekiyor. Protein, lif ve sağlıklı yağları içeren, taze ve doğal gıdalarla beslenmeyi öneriyor.

Düzenli Egzersiz

Bunların yanı sıra Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, yaz aylarında düzenli egzersiz yapmanın da önemini vurguluyor. Yürüyüş, bisiklete binme, yüzme gibi düşük yoğunluklu egzersizlerin, vücut enerjisini yükselteceğini ve genel sağlığı iyileştireceğini belirtiyor.